Young Living Quality

Why choose Young Living?


In tegenstelling tot de meeste bedrijven die essentiële oliën verkopen, koopt Young Living geen olie via makelaars om ze dan gewoon weer door te verkopen.
Er is hier geen sprake van gewoon 'inkopen' en 'doorverkopen'. 
In plaats daarvan kweken ze planten op hun eigen boerderijen en partnerboerderijen en werken ze samen met Seed to Seal-gecertificeerde leveranciers.
Young Living is één van de weinige leveranciers van essentiële oliën ter wereld die een onafhankelijke milieu-auditor, SCS Global, gebruiken, zodat u kunt vertrouwen op hun uitzonderlijke essentiële oliekwaliteit als hun milieu-ethiek.

 • Ze beginnen met niet-GGO-zaden van gezonde planten, rijk aan bioactieve stoffen.
  Hun landbouwpraktijken zijn inderdaad "meer dan biologisch". Ze gebruiken bronwater op hun velden, ze voeden de grond met enzymen en wormencompost en ze gebruiken natuurlijke bestrijding van ongedierte en onkruid.
  Elke boerderij wordt voorzien van biologische wormenboerderijen, zodat ze voldoende wormencompost hebben. 

 • Young Living destilleert hun planten bij de laagst mogelijke temperatuur en druk, vaak met langere destillatietijden dan andere producenten om de volledige "vingerafdruk" van de essentiële oliën (dat wil zeggen alle vele honderden of duizenden bestanddelen, precies zoals de natuur ze heeft gemaakt) vast te leggen!

 • Omdat ze geen gebruik maken van chemische bestrijdingsmiddelen of pesticiden, hebben ze werknemers die voltijds onkruid plukken op de boerderijen. 
  Commerciële bestrijdingsmiddelen worden NOOIT gebruikt. Ze maken wel hun eigen natuurlijke bestrijdingsmiddelen met hun eigen essentiële oliën om insecten onder controle te houden.

 • Young Living heeft ook een van de meest uitgebreide "chemische bibliotheken" van etherische olie ter wereld, met meer dan 700.000 moleculen ter referentie. Gecombineerd met testapparatuur van wereldklasse en 15 state-of-the-art tests, zijn ze beter uitgerust dan enige andere leverancier van etherische oliën om oliën te analyseren en vervalsingen en synthetische stoffen te detecteren.


 • Ze begrijpen ook de effecten van trillingsfrequentie. Dus...stel dat er een medewerker niet van planten houdt....die zou dan niet op het veld mogen komen. 


 • Young Living voldoet ook aan de GOLD-standaard van wereldklasse in de productie van etherische olie. Dit omvat onafhankelijke audits door SCS Global om ervoor te zorgen dat alle planten duurzaam worden geoogst, zodat soorten niet in gevaar worden gebracht door het productieproces. Het garandeert ook dat er eerlijke handelsovereenkomsten zijn gesloten met alle leveranciers en dat leveranciers voldoen aan alle lokale en Amerikaanse wetten.

 • Elke boerderij bevindt zich ver weg van vervuilende steden. 
  Het land dat ze kopen wordt altijd op voorhand getest, zodat ze zeker zijn dat het absoluut niet vervuild is. 
  Ze kopen enkel "puur natuur', m.a.w ze kopen enkel land, dat geen enkele geschiedenis heeft met het gebruik van bestrijdingsmiddelen en pesticiden. 

DUURZAAMHEID

Young Living kiest ervoor om samen te werken met leveranciers waarvan ze weten dat ze zuivere etherische oliën en ingrediënten op een legale en ethische manier produceren. Dit zorgt voor een eersteklas standaard op het gebied van duurzaamheid.


LEIDER OP DE GROENE MARKT

Young Living werkt constant samen met milieu-experts die hen adviseren over de bescherming van kwetsbare landschappen en planten.

Ze zetten zich in voor meer dan alleen een gewetensvolle leveringsketen. Hun inspanningen op het gebied van verantwoord ondernemen houden in dat ze zorgen voor herbebossing, recycling op kantoren en de bouw van een gloednieuw LEED-gecertificeerd hoofdkantoor in Lehi, Utah.